Top 10 Filme de Acțiune și Aventură de Văzut

Vezi cele mai bune filme de acțiune și aventură, majoritatea din universul Marvel. Aici găsești topul cu cele mai bune filme de văzut cu acțiune și aventură. Lista de mai jos este actualizată din când în când și filme noi ce merită vizionate de acțiune și aventură vor fi adăugate.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy

Gardienii Galaxiei este filmul meu preferat din toate timpurile de la Marvel. Povestea este excelentă, personajele sunt cool în mod individual și au o dinamică excelentă între ele, muzica creează dependență, efectele nu sunt deloc rele și nu mă voi sătura niciodată de acest film.

Note secundare: Am o mulțime de amintiri cu acest film Marvel. La momentul lansării acestui film, nu eram un fan Marvel, în afară de filmele cu Tobey Maquire Spider-Man, o bună parte din The Incredible Hulk și un mic procent din The Amazing Spider-Man 2, s-ar putea să fi văzut acest film în cinematografe, dar mai mult l-am urmărit online de foarte multe ori, părinții mei îl adoră și ei și le place cel mai mult umorul/muzica, Ronan este unul dintre răufăcătorii mei preferați dintotdeauna.

Nu am știut cine este Stan Lee până ani mai târziu, unde am văzut că a creat lucrurile Marvel și face un cameo în majoritatea acestor filme, de asemenea, nu am știut că Thanos este un personaj negativ important în acest univers până ani mai târziu, așa că l-am citat doar ca fiind tipul care spune „Politica ta mă plictisește”, este mișto să vezi aceste personaje tulburătoare devenind o echipă, este emoționant uneori, părinții mei nu au știut până mai târziu că aceste personaje sunt în același univers cu Răzbunătorii și, din nou, nu mă satur de aceste filme. Abia aștept să acopăr și restul filmelor Marvel!

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok

Acesta se află cu ușurință în top 5 cele mai bune filme MCU din toate timpurile. Înainte de apariția filmului Love and Thunder, care i-a înfuriat pe oameni, acest film a avut un rating mult mai mare. Acei oameni furioși l-au luat în vizor pe Taika și, în loc să facă un lucru logic și să critice Love and Thunder, care o merită cu prisosință, își împrăștie furia de fanboy pe tot ce atinge el.

Regizorii și scenariștii greșesc uneori, iar Taika a dat-o în bară cu Thor 4. Dar asta nu înseamnă absolut nimic pentru Thor: Ragnarok.

Acest film a fost genial când a ieșit și continuă să fie. Îți place sau nu, Taika este un scriitor și regizor aclamat de critică, premiat cu Oscar, genial și hilar. Aproape tot ce a făcut, cu excepția filmului Love and Thunder, este iubit de critici și de public deopotrivă.

Acum, s-ar putea să te deranjeze faptul că cineva a făcut un film prost despre supereroul tău preferat. Dar să te întorci înapoi și să reevaluezi o lucrare anterioară este o prostie și arată doar că opinia ta este slabă și ușor de influențat de lucruri din afara filmului în sine.

Acesta va continua să fie aclamat și în conversația despre „cel mai bun film Marvel Cinematic Universe” de către critici și fanii Marvel.

Black Panther (2018)

Black Panther

Un film aproape fără greșeală, Pantera Neagră a fost ceva cu timpul său și dincolo de timpul său simultan. Coloana sonoră este revoluționară și ceva de neuitat în industria muzicală. Iar filmul face o paralelă în industria cinematografică. Scenele sunt uluitoare, cu o mulțime de lucruri plăcute ochiului.

Chadwick Boseman va fi pentru totdeauna Black Panther, iar interpretarea sa a fost un spectacol. Sora sa Shuri, interpretată de Latitia Wright, a fost, de asemenea, un nou personaj excelent de adăugat la MCU.

Andy Serkis și Michael B. Jordan au fost amândoi niște răufăcători extraordinari și am impresia că Marvel nu a făcut suficient cu ei. Eleganța și grația povestirii și a acțiunii sunt frumoase. Acest film a fost împuternicitor și excelent și sper ca viitoarele tranșe să îi calce pe urmele măreției.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road

Probabil cel mai nebunesc film de acțiune, cu riscuri mari, care necesită mult timp și care depășește limitele pe care l-am văzut vreodată. George Miller a făcut un pas înainte în realizarea celui mai impresionant film Mad Max de la vremea lui.

În timpul filmului nu am reacționat la el poate nu chiar atât de bine pe cât mă așteptam, dar după ce a trecut totul, am fost destul de convins și am avut acel ușor sentiment că se întâmplă atât de multe lucruri încât ai vrea să îl revezi din nou pentru a prinde mai mult din ele.

De obicei, am simțit că trecerea de la un cadru de cameră la altul a fost un pic cam apăsătoare, dar majoritatea părților bune din timpul scenelor de furie pe șosea au fost surprinse bine și oamenii înțelegând esențialul.

În realitate, nu l-aș considera cel mai bun film de acțiune realizat vreodată, dar probabil că nici cel mai bun „film” de acțiune realizat vreodată. Totuși, a fost foarte bine realizat și destul de plăcut.

Wonder Woman (2017)

Wonder Woman

Pe vremea noastră, benzile desenate erau ceea ce învățam să citim. Erau ieftine și puteau fi transmise de la o persoană la alta. Superman, Batman și Wonder Woman erau eroii noștri. Am fost adepții cultului acestor personaje după ce am absolvit la Walt Disney.

Așadar, ca oameni mai în vârstă, avem un bagaj de experiențe la care să apelăm atunci când vine vorba de aceste personaje. Întotdeauna le vom privi într-un mod pozitiv, dar noile noastre experiențe cu noile tehnologii și mass-media au adus o anumită negativitate asupra acestor personaje demne, așa că le privim cu alți ochi. Mass-media nu a continuat să ne îmbunătățească amintirile. Mi-a luat ceva timp să mă uit la acest Wonder Woman, dar iată-mă aici.

Bărbații din acea vreme erau total șovinizați și cu păreri care credeau că femeia nu poate face nimic. Trăiau într-o societate patriarhală. Femeile nici măcar nu aveau drept de vot la acea vreme. Așa că această amazoană este furioasă pe comportamentul lor de a trimite tineri la război și de a nu merge ei înșiși. Londra era destul de mohorâtă în acele zile.

Mi-a plăcut foarte mult. Unde vechea mea lume a intrat în contact cu noua lume tehnologică. Știi că încă mai vrem să ne păstrăm fanteziile și magia. Asta ne-a oferit-o.

Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp a fost un film de urmărit amuzant, prezentând personaje noi și vechi de care toată lumea se poate bucura. În timp ce avem ocazia să vedem mai multe frânturi din trecutul lui Hank Pym al lui Michael Douglas, avem ocazia să urmărim evenimentele de după Captain America: Civil War care ne oferă actualizări foarte necesare despre doi mari supereroi.

De asemenea, avem ocazia să cunoaștem noi răufăcători și să vedem situațiile și emoțiile lor complexe, ceea ce ne face să ne întrebăm câți răufăcători din MCU au fost doar neînțeleși. Evangeline Lilly chiar a făcut din Wasp, un supererou mult așteptat, cineva pe care chiar ne-am putea bucura să îl avem.

Hannah John-Kamen chiar nu a tras niciun pumn în rolul lui Ghost. Paul Rudd, Michael Peña, David Dastmalchian și T. I. au fost încântători, ca de obicei. Iar Laurence Fishburne chiar mă face să îmi doresc mai mult de la el în viitor, ceea ce sperăm că vom primi.

Acest film este plin de acțiune și comedie, o mare ușurare după evenimentele din finalul intens al lui Infinity War. Dar scenele de final se alătură filmelor anterioare din MCU. Nimic nu se compară cu un film de urmărit amuzant care să facă parte din ziua ta, iar acest film este cu siguranță unul la care să te gândești atunci când ești gata să scoți unul. Ant-Man este un personaj uimitor, cu o mulțime de lucruri amuzante pregătite, și abia aștept să îl văd din nou pe el și echipa sa în curând.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame

Cu o poveste care se construiește de peste un deceniu, spectatorii care au umplut sălile de cinema din întreaga lume știau că vor fi martorii a ceva special: și au avut dreptate!

Au trecut mai bine de trei ani și acest film încă mă face să plâng de râs, să stau pe marginea scaunului și să tresar de uimire, ba chiar să vărs un an de tristețe când îmi iau rămas bun de la unele dintre cele mai captivante personaje care au binecuvântat vreodată franciza: un adevărat roller coaster de emoții.

Da, unii pot spune că durata este lungă și inutilă; cu toate acestea, cu numeroasele răsturnări de situație din povestea sa dinamică, abia dacă pare să dureze mai mult de câteva ore – și chiar cele mai minunate două ore.

War for the Planet of the Apes (2017)

War for the Planet of the Apes

War for the Planet of the Apes este un film de acțiune bun, dar nu este un film grozav. Narațiunea este pur și simplu prea ilogică și există prea multe găuri în intrigă pentru ca acest lucru să fie așa. Ceea ce îl salvează cu adevărat sunt cele două capitole precedente din arcul povestirii și profunzimea pe care acestea o adaugă personajelor.

În centrul poveștii se află Caesar (Andy Serkis) și călătoria sa de la nou-născut la războinic obosit. Există un sentiment real că nu și-a dorit niciodată să fie lider, doar că destinul a vorbit și el a fost singurul care a răspuns. Așa că el continuă să lupte pentru frații săi maimuțe, în timp ce își dorește și speră în continuare la o rezolvare pașnică.

Nu va fi însă așa, iar acest al treilea episod se bazează foarte mult pe alte filme de război (cum ar fi Apocalypse Now), pe memoriile din lagărele de concentrare și chiar pe Biblie ca surse. Acest lucru face ca totul să fie destul de bombastic, dar oferă câteva secvențe de acțiune cu adevărat captivante.

Din păcate, personajele umane din film sunt la fel de unidimensionale ca întotdeauna, așa că depinde de maimuțe să genereze o conexiune emoțională. Mulțumită minunatului CGI, reușesc să facă acest lucru, deși cred că filmele anterioare au avut un avantaj pe acest front.

Acum, dacă ești nou în franciză, atunci ar fi pervers să privești acest film în mod izolat. Pur și simplu nu este atât de bun în sine. Dar ca final al trilogiei rebotezate este bine și indispensabil dacă vrei să vezi cum se leagă de evenimentele ulterioare văzute în filmele de dinainte de 2001.

Blade Runner 2049 (2017)

Blade Runner 2049

Acest film continuă să mă surprindă și să mă încânte cu fiecare vizionare. A fost o sarcină monumentală să urmeze Blade Runner, asta ca să nu spunem altceva, dar Denis și Hampton Fancher au reușit. Aceasta este o continuare cât se poate de solidă. Și după zeci de ani! Este o rușine că publicul nu a ieșit în întâmpinarea acestei continuări așa cum ar fi trebuit.

Acum se pare că nu vom avea parte de concluzia pe care o merităm pentru această poveste. L-am văzut la cinematograf, dar se pare că acest lucru nu este suficient în zilele noastre pentru a obține filme cu buget mare și idei mari ca acesta.

Oamenii au fost ademeniți să accepte filme cu un intelect scăzut, o artă scăzută și un efort scăzut, în care CG este rege, iar imaginația moare. Este foarte trist că divertismentul nu mai este nimic mai mult decât atât acum. Oamenii nu mai vor să fie provocați de idei. În loc să facem al treilea act al acestei serii epice Sci-Fi, primim în schimb un film cu Barbie.

Captain Marvel (2019)

Captain Marvel

Este pentru prima dată când am văzut un film cu supereroi în care protagonistei feminine i se oferă cu adevărat centrul scenei și i se permite să o ocupe în întregime. Spre deosebire de Wonder Woman, Captain Marvel salvează ziua la final și nu interesul ei amoros masculin.

Captain Marvel însăși este o femeie dură și fără minte, confuză în privința identității sale și a locului de unde provine. Răspunsurile se dovedesc a fi captivante și emoționante. Povestea ei este, în cele din urmă, despre o prietenie cu o altă femeie minunată. Nu există un interes amoros masculin la vedere și este foarte revigorant. Brie Larson este întruchiparea unui rol principal feminin puternic, deoarece ocupă rolul cu tot umorul, conștiința de sine și gravitatea de care are nevoie.

Distribuția secundară este, de asemenea, superbă. Comedia este foarte amuzantă. Nick Fury este excelent aici, împreună cu un anumit tovarăș de crimă cu blană. Maria este de top în toate privințele. O mențiune specială pentru Monica, care este absolut minunată. Muzica este perfectă.

Per total, un film stelar și unul dintre preferatele mele din toate timpurile! Captain Marvel este modelul feminin pe care aș fi vrut să-l am în copilărie.